Jag Har Som Krav Att Du Som Köper En Valp Av Mig Också Röntgar Och Ögonlyser Din Hund. Det Är Ditt Ansvar Att Ta Väl Hand Om Sin Valp/Hund Och Se Till Att Den Får Rätt Motion Och Mat samt gör de hälsoundersökningar som rasen har.

Samojedvalpar planeras hösten 2023 

Klajokliuo Suo Sunshine "Iris" 

När valparna flyttar är de:

Registrerade i SKK

Veterinärbesiktigade

Chipmärkta

Vaccinerade

Avmaskade

Valpkullförsäkrade i Folksam

Socialtränade

 

Får med sig:

Medföjande matlista och info

startfoder

Halsband och Koppel

Leksak

Livslång återkoppling

Vårt mål är att avla fram sunda, friska och rastypiska hundar. För oss är det viktigt att Du som valpköpare  får veta allt om rasen och att det är  just den ras du söker.

 

Vi tar vårt ansvar som uppfödare genom att vara ärliga, ha en god kontakt och att alltid finnas till hands för frågor och besök. Vi ställer också krav på dig som valpköpare att valpen kommer till ett kärleksfullt och varaktigt hem och gör de hälsokontroller som krävs.

 

Jag har som krav att du som köper en valp av mig också röntgar och ögonlyser din hund. Det är ditt ansvar att ta väl hand om sin valp/hund och se till att den får rätt motion och mat samt gör de hälsoundersökningar som rasen har.

 

Samojed -  höftledsröntgas mellan 1½ - 2 år ålder, ögonlysning efter 1 års ålder. Rasklubben rekomendera även armbågsröntgen.

Mittelspitz -  patellaundersökning efter 1 års ålder, ögonlysning efter 1 års ålder.

 

Vi vill att Du först kommer och besöker oss, bekantar dig med rasen och våra hundar. Vi ställer säkert många frågor och känns allt bra så får du vårt förtroende att köpa en valp. Jag förbehåller mig rätten att säga nej. 

Jag blir jätteglad om jag får fortsätta följa dig och din valp/vuxna hund och glöm inte att jag alltid finns här för er! Skulle det mot förmodan hända att du inte kan behålla din hund (oavsett anledning) hjälper jag självklart till att hitta ett nytt hem åt hunden och löser du det själv vill jag gärna få veta vart den tar vägen.
Skulle det vara akut, kan jag ta hit hunden tills ett nytt hem hittas. Allt går att lösa.

 

Jag förbehåller mig fri prövningsrätt på vilka som får köpa valp av mig.
Innan jag säljer en valp till någon vill jag gärna etablera kontakt i  god tid.


Jag säljer inte valpar via e-post, utan är man seriöst intresserad, ringer man mig och berättar om vad man har att erbjuda en valp.
Efter det kan jag ta emot en intresseanmälan, men förbehåller mig rätten att säga nej.

Jag tar bara emot intresseanmälningar när jag har en planerad kull, eller parad tik. Jag har ingen kölista med turordning och lovar inte bort ofödda valpar.

 

Då det oftast kommer många fler intresseanmälningar än valpar, blir det naturligtvis så att någon/några kanske blir utan. Det kan också vara så att jag bestämmer mig för att behålla en valp själv.
När en kull är född och det gått någon vecka, så jag vet hur många tikar och 
hanar det blivit kontaktar jag intressenterna för att stämma av.
Ingen valpintressent lovas en valp innan 4 veckors ålder då man fått komma hit och hälsa på.

Skulle det vara så att ni hittar en annan valp (eller vuxen hund), är jag tacksam om jag meddelas så snart som möjligt, så att jag kan stryka er på intresselistan. Gäller även om det är innan valparna fötts =)
Den som föredrar att vänta vidare till nästa kull är självklart välkommen att göra det!

 

Eva